350 Vespa’s ingeschreven voor Vista sul Mare 2016

maandag, 29 augustus, 2016

Niet minder dan 350 liefhebbers van het klassieke scootermerk blazen op 3 september verzamelen in Oostende voor het tweejaarlijkse treffen Vista sul Mare, Italiaans voor “zicht op zee”. De deelnemers krijgen er een bepijlde rit van 123km voorgeschoteld met als afsluiter een gezamenlijke paraderit door de Stad Aan Zee.

Vespa Club Oostende, die het hele gebeuren organiseert, is met dit treffen niet aan zijn proefstuk toe, zegt VCO-voorzitter Manu Mommerency. ‘In 2014 werden we geslecteerd om de Belgian Vespa Days te mogen organiseren en brachten we al eens 650 vespisten naar Duin en Zee, zij het dan voor twee dagen. Dat was organisatorisch een huzarenstukje voor het achtkoppige bestuur van onze club. Dat het treffen opnieuw tot de gebruikelijke ééndaagse formule herleid is maakt het praktisch wat makkelijker te organiseren maar uiteraard willen we niet inboeten aan kwaliteit.’ aldus Mommerency.

De heropleving van de Vespa, die al enkele jaren aan de gang is, speelt zeker mee in het aantal deelnemers, maar ook de andere troeven van een Vespatreffen op een boogscheut van het Oostendse stadscentrum mogen volgens Manu Mommerency niet onderschat worden. ‘Net omdat het een formule van één dag is blijft er nog meer dan een half weekend over om met het hele gezin te genieten van alles wat de kust te bieden heeft.  Ook de locatie in de duinen spreekt velen tot de verbeelding.’ verklaart Mommerency.

Wie de Vespa’s wil bewonderen kan terecht op 3 september in Duin en Zee tussen 8 en 11 uur. De deelnemers worden terug verwacht omstreeks 17 uur. De Vespa’s verzamelen vanaf 15.30 uur op de parking van het provinciaal domein Raversijde voor de paraderit.