Belgian Vespa Days (VC Tessenderlo)

vrijdag, 25 augustus, 2017 tot zondag, 27 augustus, 2017

Binnenkort is het zover...en kunnen we deelnemen aan "het Vespa-evenement" van 2017 in Belgie, nl. de Belgian Vespa Days 2017 in Tessenderlo.  We zullen ook dit jaar weer met een mooie VCO-delegatie aanwezig zijn op dit unieke weekend. 

 
Wens ook jij nog deel te nemen,... we hebben nog twee plaatsjes over die vrijgekomen zijn. Geef asap een seintje als je deze laatste strohalm wil vastgrijpen.
 
Er wordt ter plaatse afgesproken op het adres waar het evenement zal doorgaan :
 
Campus Russelberg, Gerhagenstraat 58 in 3980 Tessenderlo

 
Als er iemand is die een groep naar Tessenderlo wil op sleeptouw nemen...dan mag hij contact met ons opnemen.  Zo kunnen we de leden die wensen mee te rijden hiervan op de hoogte stellen.  
Tot op heden is er ons nog niks meegedeeld en wegens praktische en organisatorische redenen kunnen we niet zelf hiervoor instaan.  Gelieve hiervoor begrip te hebben...
 
Op de camping ter plaatse, zal er op vrijdagavond een VCO-samenzijn gehouden worden om 19u00 met een hapje en een drankje.  Onze gekende VCO-boog zal jullie de weg wijzen waar je moet zijn...
 
Graag een seintje als je hierbij aanwezig kan zijn, zodat we een idee hebben voor hoeveel personen we moeten voorzien.  Gelieve hiervoor dit formulier in te vullen.
 
Hierbij het mooie uitgebreide programma dat voorzien wordt door de organisatie voor dit weekend :
 

VRIJDAG 25 AUGUSTUS 2017

14:00 // Opening van het Belgian Vespa Days-terrein

Vanaf 14 uur is het terrein van de Belgian Vespa Days toegankelijk voor de ingeschreven vespisten. Het terrein en de camping bevinden zich op dezelfde locatie: Campus Russelberg, Gerhagenstraat 58 in Tessenderlo. Op het terrein zijn de foodtrucks alvast geopend, zodat je jezelf kan trakteren op wat te eten en te drinken.

20:00 // BVD 2017 Pre-party

Vanaf 20 uur is het party time! Dan gooit DJ Guy De Pré (ja hoor, die van De Pré Historie) zijn beste plaatjes op de draaitafels. Laat je onderdompelen in de sfeer van de ‘good old days’! Nadien houdt DJ Didier er de sfeer in. Uiteraard zijn ook sympathisanten welkom. De inkom is gratis.

ZATERDAG 26 AUGUSTUS 2017

07:00 // Ontbijt

Vanaf 7 tot 9 uur kan je genieten van een ontbijt.

09:30 // Officiële opening Belgian Vespa Days 2017

Om 9:30 uur worden de Belgian Vespa Days 2017 plechtig geopend.

10:00 // Rit ‘Mooi Looi’

Vanaf 10 uur kan je vertrekken voor de rit ‘Mooi Looi’, een prachtige rit van 40 km. De route is bepijld en neemt je mee langs de mooiste plekjes van Tessenderlo, oftewel ‘Looi’ voor de inwoners van onze gemeente. Je kiest wanneer je vertrekt en bepaalt zelf je tempo. Maar mis de lunch niet!

12:00 // Lunch

Tussen 12 tot 14 uur serveert ons enthousiaste cateringteam de lunch op het Belgian Vespa Days-terrein.

Genieten op het evenementenplein: iedereen welkom!

De hele dag door zorgen verscheidene standhouders voor een gezellige bedrijvigheid op het terrein. Als je wil kan je dus ook gewoon genieten op het evenementenplein. Leg contacten met andere vespisten, slenter tussen de honderden vespa’s… of rust gewoon even uit. Iedereen is welkom op het terrein om een kijkje te nemen.

14:00 // Rit ‘Puur genieten’

Vanaf 14 uur kan je vertrekken voor een bepijlde rit van 50 km door de buurgemeenten van Tessenderlo. Je kiest wanneer je vertrekt en bepaalt zelf je tempo. Maar mis het diner niet!

17:30 // Diner

Om 17:30 uur kunnen alle deelnemende vespisten aanschuiven voor het diner in de grote feestzaal. Tijdens het officiële gedeelte van de avond worden de aanwezige clubs in de kijker gezet en BVD-aandenkens uitgereikt. Niemand minder dan Cynthia Reekmans, Miss Belgian Beauty 2005 en bekend TV Limburg-gezicht, neemt de presentatie voor haar rekening.

21:00 // Belgian Vespafeest

Vanaf 21 uur zorgt de coverband The Milkmen Sixties Tribute Band en DJ Didier voor onvergetelijke ambiance. Zowel op als naast de dansvloer!

ZONDAG 27 AUGUSTUS 2017

07:00 // Ontbijt

Ontbijten op zondag kan doorlopend vanaf 7 tot 9 uur.

09:30 // Slotceremonie Belgian Vespa Days 2017

Om 9.30 uur valt officieel het doek over de Belgian Vespa Days van 2017. Al loont het zeker de moeite om nog langer in Tessenderlo de blijven. Na de slotceremonie is er nog heel wat te beleven!

10:00 // Inschrijvingen recordpoging ‘langste Vespa-parade’

We sluiten het weekend af met een knaller van formaat! Het Guinness World Record ‘largest parade of scooters’ staat sinds 2010 op 860 scooters. Wij proberen het record te verbreken, uitsluitend met Vespa’s! Iedereen met een Vespa, al dan niet gehuurd, mag deelnemen. Dus ook vespisten die zich niet ingeschreven hebben voor de BVD2017. Wie wil deelnemen aan het wereldrecord kan zich inschrijven op het Belgian Vespa Days-terrein.

10:30 // Italiaanse markt + rit: iedereen welkom!

Iedereen is welkom op de jaarlijkse Italiaanse markt. Met genoeg drank- en eetstanden om dorst en honger te stillen, is het beslist de moeite waard om af te zakken naar het marktplein van Tessenderlo. De toegang is gratis. Wil je graag nog een rit meepikken? Ook dat kan! Vanaf de markt kan je de bepijlde drieprovinciën-rit van 60 km rijden.

11:00 // Start wereldrecordpoging

De (hopelijk langste) Vespa-parade vertrekt op het Belgian Vespa Days-terrein voor een rit van 20 km. Na ongeveer een uur komen we aan op de markt van Tessenderlo.

11:00 // DJ-set De Schraeyen Brothers

De Schraeyen Brothers zorgen met hun DJ-set voor de juiste sfeer op de Italiaanse markt.

13:00 // Bekendmaking wereldrecord

Spanning! Hebben we het record van 860 scooters verbroken? Met het nodige tromgeroffel kondigen we op de markt van Tessenderlo aan of we een plaatsje hebben verdiend in het Guinness Book of Records.

14:00 // Optreden We Two

Coverband We Two verschijnt op het podium voor tal van typische Italiaanse meezingers.

18:00 // DJ-set JIMZO

DJ JIMZO zorgt met zijn DJ-set voor de juiste sfeer op de Italiaanse markt.
 
Nog wat nuttige info van de organisatoren  :

Gaan we een gooi doen naar een wereldrecord?

Ja, dat klopt! Het Guinness World Record ‘largest parade of scooters’ staat sinds 2010 op 860 scooters. Op zondag 27 augustus proberen we het record te verbreken, uitsluitend met Vespa’s! Iedereen met een Vespa, al dan niet gehuurd, mag deelnemen. Meedoen is gratis. Meer info over het wereldrecord vind je terug in het programma.

Hoe kan ik deelnemen aan het wereldrecord?

Om deel te nemen volstaat registratie van je naam en de nummerplaat van je Vespa. Dit kan op zondag vanaf 10 uur op het BVD-terrein. Ook wie niet ingeschreven is voor de Belgian Vespa Days kan meerijden. De eigenlijke recordpoging gaat een uurtje later, om 11u, door.

Hoeveel kost een deelname aan het wereldrecord?

Deelnemen kost je niets!

Ik ben niet ingeschreven voor de BVD2017. Kan ik een kijkje komen nemen?

Ook niet-vespisten kunnen de sfeer komen opsnuiven op zaterdag tussen 10 en 17 uur. En vanzelfsprekend is iedereen zondag welkom op de Italiaanse markt op het marktplein van Tessenderlo, van 10.30 tot 19 uur.
Alle verdere info kan je terugvinden op www.belgianvespadays2017.be
We wensen iedereen een leuke afreis en een gezellig weekend toe en duimen voor een super "Belgian Vespa Days 2017".

Tot heel binnenkort in Tessenderlo, (plaatselijk spreekt men van "Looi" (in het Loois dialect uitgesproken als "Loeëj" en de inwoners van deze gemeente worden "Looienaars" genoemd).
Organisatie: 
Vespa Club België
http://www.belgianvespadays2017.be/