Gistelnaar haalt zilver op vespakampioenschap.

zaterdag, 1 november, 2014

Ondanks het feit dat hij nog maar één jaar per vespa rijdt mag Marc Dedulle uit Gistel zich sinds deze week Vespa vice-kampioen noemen. Hij behaalde immers de tweede plaats op het nationaal toeristisch kampioenschap van Vespa Club België. De kampioenstitel ging naar zijn clubgenoot Wilfried Desmet en ook op de derde plaats staat een lid van Vespa Club Oostende.

Volgens VCO-voorzitter Manu Mommerency is het geen toeval dat zijn leden de kampioenen van de kilometers blijken te zijn. 'Als we kijken naar het Belgische clublandschap dan zijn er in onze provincie weinig officiële treffens en wonen we in een stad die ver ligt van zowat om het even welke andere gemeente in ons land, waardoor onze leden vaak honderden kilometers moeten afleggen om deel te nemen aan een evenement in pakweg Namen of Hasselt. Als men dan een deelneemt aan een kampioenschap waar het afleggen van kilometers op de Vespa recht geeft op een bepaald aantal punten dan tikt dat voor VCO-leden snel aan.' aldus Mommerency.

Met dit jaar een verschil van amper 250 km tussen de eerste en tweede plaats belooft het seizoen 2015 extra spannend te worden. Marc Dedulle en zijn Vespa GTS zijn er alvast klaar voor.