Koppel uit Scherpenheuvel slaat dubbelslag bij Vespakampioenschap.

zaterdag, 1 november, 2014

Sandra Leenaerts en Luc Vanhelmont mogen zich, als ze op hun Vespa ons land weer eens doorkruisen, sinds deze week de kampioenen van de weg noemen. Op de algemene vergadering van Vespa Club België, de federatie die de officiële Belgische vespaclubs overkoepelt, werden zij immers in de bloemetjes gezet als laureaten van het Belgisch Toeristisch Kampioenschap. In dit kampioenschap verzamelen deelnemers punten door kilometers af te leggen van en naar officiële vespatreffens. Leenaerts was de eerste vrouw in het klassement en rijft op die manier de Ladies' Cup binnen, Vanhelmont haalde brons in het algemeen klassement.

'Sandra en Luc leggen inderdaad heel wat kilometers af,' zegt Manu Mommerency, voorzitter van Vespa Club Oostende. 'Hoewel ze toch ver in het binnenland wonen zijn ze bij de actiefste van onze leden wat betreft hun deelname aan ritten en treffens.' Dat er heel wat kilometervreters lid zijn van de vespaclub aan de kust mag blijken uit de rest van het klassement. Ook de eerste en de tweede plaats gingen immers naar een lid van VCO, net als de tweede plaats in het internationaal kampioenschap.