Mailproblemen?

HELP! ik krijg geen VCO-mail

Regelmatig krijgen de bestuursleden de opmerking van leden dat zij van ons geen tot bitter weinig e-mails ontvangen, terwijl we toch behoorlijk wat communiceren via mail.

Vaak is dat te wijten aan de manier waarop e-mail is geëvolueerd van een één op één medium, analoog aan de goede oude papieren brief, waar af en toe wel een kopie van rond kon gestuurd worden maar daar hield het dan ook op.

Tegenwoordig is mail een massamedium geworden, een brievenbus waar duizendmaal meer reclame in past dan in die aan je fysieke gevel. Daarom worden mailprogramma's en -servers steeds slimmer. Denk maar aan een simpele spamfilter, die al heel wat ongewenste mail tegenhoudt.

Die spamfilter is echter een complex stukje software dat elke bericht analyseert aan de hand van tientallen parameters. Een daarvan is of de afzender een adres is waarnaar (vaak) gemails is. Een ander aspect is het aantal (onzichtbare) geadresseerden of een serveradres waarvan we niet gewoon zijn mails te krijgen.

Omdat Vespa Club Oostende behoorlijk uit haar voegen groeit, er wordt gefluisterd dat we de grootste club van het land zouden zijn, neemt ook het aantal mails, en daarmee ook geadresseerden, exponentieel toe. We versturen mails op het niveau van een kleine KMO en dat kan je moeilijk nog doen met de standaard e-mailtoepassingen die je terugvindt op uw en mijn pc. Daarom opteerden we voor het gebruik van een e-maildienst voor het versturen van grote hoeveelheden mails (pakweg, alle leden van VCO) met de toepasselijke naam Your Mailing List Provider, ofwel ymlp.com Voor onze eigenlijke e-mailboxen, info@vespacluboostende.be, de adressen van de bestuursleden en enkele interne adressen voor het beheer van de webdiensten maken we dan weer gebruik van IMAP op een eigen domein, gehost door One.com, een Deense firma die Europees tot de marktleiders bgehoort. One.com is ook de firma waarbij we onze domeinnamen en webruimte hosten.

Omdat deze diensten niet de standaarddiensten zijn die particulieren gebruiken, noch de grote spelers waar de bedrijven mee werken worden onze mails dan al eens snel geblokkeerd of genegeerd. Omdat te vermijden kan je onze domeinen op de zogenaamde white list van veilige afzenders zetten. Hoe je dat doet voor jouw e-mailprogramma vind je hier.

Hiernaast vind je een uitgebreide lijst van de domeinen die VCO zou kunnen gebruiken om je te mailen, als je die toevoegt aan de veilige afzenders is de kans dat je ooit nog een bericht van ons mist al een heel stuk kleiner!