Ronny Schotsmans uit Sint-Joris-Winge haalt zilver op internationaal vespakampioenschap.

zaterdag, 1 november, 2014

Ronny Schotsmans, lid van Vespa Club Oostende maar woonachtig in Sint-Joris-Winge, behaalde samen met zijn vaste co-rijder en echtgenote Marleen de tweede plaats op het internationaal vespakampioenschap. Dat maakte Vespa Club België deze week bekend op haar algemene vergadering.

Het internationaal toeristisch kampioenschap van België is een klassement waarin vesparijders punten verzamelen door kilometers af te leggen van, naar en tussen internationale treffens.

'Ronny en Marleen leggen samen inderdaad heel wat kilometers af,' zegt Manu Mommerency, voorzitter van Vespa Club Oostende. 'Hoewel ze toch ver in het binnenland wonen zijn ze bij de actiefste van onze leden wat betreft hun deelname aan ritten en treffens. En dat in binnen- en buitenland.' Dat er heel wat kilometervreters lid zijn van de vespaclub aan de kust mag blijken uit de rest van het klassement. Ook de eerste drie plaatsen in het nationale kampioenschap gingen immers naar een lid van VCO, net als de Ladies' Cup voor de eerste dame.