Vespa Club Oostende behaalt vijf podiumplaatsen op Belgisch Vespakampioenschap.

zaterdag, 1 november, 2014

Op de algemene vergadering van Vespa Club België, de nationale federatie van officiële vespaclubs, worden jaarlijks de laureaten van het Toeristisch Kampioenschap bekendgemaakt.

Na de kampioenstitel vorig jaar haalt Vespa Club Oostende dit jaar niet minder dan vijf van de zeven podiumplaatsen binnen.

Wilfried Desmet volgt zichzelf op als nationaal kampioen, gevolgd door Marc Dedulle op de tweede en Luc Vanhelmont op de derde plaats.

De Ladies Cup ging naar Sandra Leenaerts en Ronny Schotsmans werd tweede in het internationale kampioenschap van België.

Volgens VCO-voorzitter Manu Mommerency is het geen toeval dat zijn leden de kampioenen van de kilometers blijken te zijn. 'Als we kijken naar het Belgische clublandschap dan zijn er in onze provincie weinig officiële treffens en wonen we in een stad die ver ligt van zowat om het even welke andere gemeente in ons land, waardoor onze leden vaak honderden kilometers moeten afleggen om deel te nemen aan een evenement in pakweg Namen of Hasselt. Als men dan een deelneemt aan een kampioenschap waar het afleggen van kilometers op de Vespa recht geeft op een bepaald aantal punten dan tikt dat voor VCO-leden snel aan.' aldus Mommerency.

Toch is het niet enkel het geografische aspect, vertelt de voorzitter. 'Als derde club in België, wat betreft het aantal leden, zijn er voor elk treffen wel vespisten die afspreken om samen te rijden, of onderweg afspreken met andere groepen. Mensen uit de regio, zoals Wilfried en Marc, maar ook mensen die iets verder van de kust vandaan wonen en desalniettemin "mannen -en vrouwen- van Oostende" zijn, zoals Sandra, Ronny en Luc. Ook Ronny's vrouw Marleen is steeds van de partij en zo hebben we nog wel leden die jaarlijks vele kilometers afleggen om deel uit te maken van de unieke vriendengroep die onze club toch biedt.'