Vespa Club Oostende blaast vijf kaarsjes uit

zaterdag, 12 november, 2016

Op vrijdag 11 november vierde Vespa Club Oostende (VCO) zijn vijfde verjaardag als vzw en als lid van Vespa Club België, de officiële Vespafederatie. De scooteristen vierden dat met een Vesparit gevolgd door een verjaardagsfeestje met koffie en taart in de lokalen van de Koninklijke Roei & Nautische Sport Oostende.

Naast meer dan 50 binnenlandse VCO-leden, tekenden ook enkele leden uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland present voor een rit van 80 km dat de deelnemers meenam door de Diksmuidse polders. Manu Mommerency, voorzitter van VCO, kan zijn tevredenheid niet verbergen als hij het heeft over zijn “weireldclubtje”.

‘Toen we vijf jaar geleden in het Vossenhol de nieuwe Vespa Club Oostende boven de doopvont hielden konden we ons niet voorstellen dat we nu de grootste officiële club van het land zouden zijn, met leden tot ver buiten onze provincie en buiten zelfs onze grenzen. Dat succes danken we in de eerste plaats aan onze leden zelf.’ beseft Mommerency. ‘Als er hier vandaag mensen zijn, die voor een ritje van anderhalf uur en een stukje taart in één dag op de Vespa heen en terugrijden uit Zuid-Engeland of honderden kilometers afreizen uit Duitsland, dan is dat omdat ze zich welkom voelen. Ze worden aanvaard als Ostendenoare oender d’Ostendenoars.’ weet de voorzitter.

Vespa Club Oostende gaat ook prat op zijn variatie in de activiteitenkalender. ‘Van namiddagritten zoals deze tot meerdaagse uitstappen in binnen- en buitenland of deelname aan het toeristisch kampioenschap van België of de Vespa Wold Days, iedereen die graag met een Vespa rijdt vindt bij ons wel zijn gading.’ zegt Mommerency.

‘We hebben een klein maar divers team van bestuursleden en talloze leden met specifieke kennis of vaardigheden, waar we kunnen op rekenen om jaarlijks een sterk programma aan te bieden. Ook vandaag werd deze rit bijvoorbeeld begeleid door onze ervaren wegkapiteins, die er voor instaan dat de rit veilig verloopt en de wettelijke mogelijkheid hebben het verkeer stil te leggen voor de duur van onze doortocht. Maar we konden ook rekenen op mensen om de taart op te halen en klaar te zetten en de zaal aan te kleden, of om gisteren onze buitenlandse vrienden te verwelkomen in Oostende. Er zijn talloze kleine taken die met een glimlach vervuld worden door onze leden, die op die manier zelf de grootste troef zijn van de club. Als persoon vind ik het een voorecht voorzitter te mogen zijn van deze groep mensen, hoewel het vaak ook hard werk is hoor. Zeker voor onze bestuursleden is dat niet altijd evident, gelukkig hebben we allemaal zeer, sommigen zeggen te, begripvolle gezinnen.’ besluit Mommerency.