Vespa Club Oostende herdenkt Groote Oorlog met rit in de Westhoek

dinsdag, 1 oktober, 2013

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Vespa Club Oostende ook dit jaar een Groote Oorlogrit. Aan de hand van het boek “Van de oorlog hoor ik niets” van Aurel Sercu stippelde VCO-lid Patrick Lewyllie een route uit die de vesparijders volgende zondag onder meer langs Boezinge en de westkant van Ieper richting Poperinge voert.

‘De Eerste Wereldoorlog had een massale impact op het dagelijkse leven in het uitzicht van de Westhoek,’ zegt VCO-coördinator Manu Mommerency, ‘daar zijn nu nog altijd sporen van terug te vinden. Deze herdenkingsrit herinnert ons niet enkel aan de verschrikkelijke gasaanvallen in Steenstraete of de vele frontsoldaten die net buiten de linie revalideerden. Ze laat onze leden ook kennismaken met een uniek stukje West-Vlaamse geschiedenis waarin bij sommigen ook hun voorouders een rol speelden.’ aldus Mommerency.

Hoewel de club jaarlijks een Groote Oorlogsrit organiseert zit er volgens Mommerency geen sleet op de formule. ‘Elk jaar werken we een andere rit uit, met andere invalshoeken en nieuwe haltes. Zo staat dit jaar het vernieuwde museum “Passchendale” op de agenda en wordt in Ieper het kerkje in de Elverdingestraat kort bezocht. ‘