Vespa en MG: twee legendarische merken ontmoeten elkaar in Oostende

zondag, 3 juli, 2016

Op zondag 10 juli verzamelt de MG Car Club Belgium vanaf halfnegen op de Oostendse Zeedijk ter hoogte van het Termae Palace hotel. Ze hebben er afspraak voor een gezamenlijk ontbijt met de collega's van Vespa Club Oostende waarna beide clubs via de Zeedijk elk een eigen programma afwerken. De twee clubs verbroederden op de Zoute Grand Prix in 2015 wat resulteerde in deze ontmoeting met zicht op zee.

"Zowel Vespa als MG zijn legendarische merken," beschrijft Manu Mommerency, voorzitter van Vespa Club Oostende, "wij zijn dan ook verheugd dat we onze collega's van de MG-club mogen verwelkomen in onze badstad. Met 80 MG's en een scala aan Vespa's op een unieke locatie met zoveel geschiedenis wordt Oostende op die manier weer even Koningin der Badsteden."

Ook zijn collega Clive Skelhorn van de MG Car Club beaamt dat de samenkomst meer is dan een topdag voor de Oostendse hobbyfotografen. "Met het gezamenlijke ontbijt smeden we een band tussen beide clubs die verder gaat dan het elkaar sporadisch eens kruisen op de vaderlandse wegen en tijdens treffens en beurzen. Tussen het bestuur van beide clubs is er al  wat contact geweest om  elkaar  beter te  leren  kennen." aldus Clive Skelhorn, Voorzitter van MG Car Club Belgium.

De wegen van de clubs scheiden omstreeks kwart voor tien wanneer de Oostendenaars vertrekken naar het benefiettreffen "Ride-out for kids" georganiseerd door de buren van VC Middelkerke en de MG's zich klaarmaken voor hun 36e Beachmeeting.