Vespaclub Oostende doet inspiratie op in Italië

zondag, 22 juni, 2014

De deelname van Vespaclub Oostende aan de Vespa World Days in het Italiaanse Mantova is  niet onopgemerkt voorbijgegaan. Niet enkel de kranten Gazzetta di Mantova en La Voce di Mantova zetten de Vlaamse vespisten op hun pagina's, ook de openbare omroep RAI bracht de Oostendse club in beeld. Naast de ervaring om met niet minder dan 10.000 Vespa's samen te rijden legden de Oostendenaars er vooral contacten om van hun eigen internationale treffen, de Belgian Vespa Days, een voltreffer te maken.

'Uiteraard is Italië het land bij uitstek voor wie verknocht is aan zijn Vespa' zegt voorzitter Manu Mommerency. 'Ook om contacten te leggen binnen de Vespa World Club, waar wij deel van uitmaken via de Belgische federatie, zijn de Vespa World Days the place to be. Door onze aanwezigheid in Mantova hebben we verschillende internationale standhouders kunnen strikken om in september naar Duin en Zee af te zakken om onze meer dan 600 deelnemers een uniek Vespaweekend à l'Ostendaise te garanderen. In België heeft onze club al een sterke reputatie omdat we aan alle evenementen deelnemen. Nu kennen ze ons ook in het buitenland. Voor onze leden is dat een geweldige troef. En die leden, daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.' besluit de voorzitter.

Wie zich in september zelf wil onderdompelen in de unieke Italiaanse sfeer van Vespa's en tweetaktmotoren kan op 6 en 7 september terecht op de Belgian Vespa Days in Duin en Zee (Oostende). Meer info op www.vespadays.be.