Volledig West-Vlaams podium in Belgisch Vespakampioenschap

zaterdag, 12 november, 2016

Voor het vierde jaar op rij gaat de kampioenstitel naar Vespa Club Oostende die met Wilfried Desmet uit Diksmuide nu een drievoudig Belgisch kampioen in de rangen heeft. Hij neemt de fakkel over van Gistelnaar Marc Dedulle, die dit jaar op de tweede plaats eindigt, voor clubgenoot Philippe Leleu die het brons naar Wervik haalt. Ook bij de dames staat een lid van de kustclub op het hoogste schavot met Sandra Leenaerts uit Scherpenheuvel die zichzelf opvolgt als kampioene in de Ladies Cup.

Wilfried Desmet mag zich naast Vespakampioen ook Ambassadeur van Vespa Club België noemen, een titel die hij deelt met de Limburger Francesco Catania.

In het Toeristisch Kampioenschap van België verzamelen de deelnemers punten per afgelegde kilometer, afhankelijk van het type Vespa, op weg van en naar officiële Vespatreffens in binnen- en buitenland.

In het klassement voor de Ambassadeurstitel telt niet het aantal afgelegde kilometers maar het aantal bezochte officiële Vespatreffens in België.

Foto’s:

1. Wilfried Desmet en Bart Bergans (Voorzitter Vespa Club België) © VCO
  2. Kurt Meesschaert (Bestuurslid VCO), Sandra Leenaerts, Philippe Leleu, Wilfried Desmet, Marc Dedulle, Manu Mommerency (Voorzitter VCO) © VCO