Vespa Club Oostende blikt terug op geslaagd Ardennenoffensief

dinsdag, 5 mei, 2015

Tijdens het verlengde weekend van 1 mei verzamelden niet minder dan 25 leden van de Oostendse vespaclub in de Ardennen. Uitvalsbasis was het pittoreske Marcourt, een dorp op een tiental kilometer van La Roche-en-Ardenne. De vespisten gaven er present voor een rondrit van meer dan 150 kilometer door de Ardense landschappen.

‘We hadden het geluk dat we dit weekend konden combineren met de jaarlijkse treffens in Verviers, op vrijdag, en in Montegnée, op zondag. Andere leden zijn binnendoor van Oostende rechtstreeks naar Marcourt gereden.’ zegt VCO-voorzitter Manu Mommerency. ‘Wij organiseren enkele malen per jaar een meerdaags evenement. Zo gaan we deze zomer voor de vijfde maal naar Normandië en staat ook nog een weekendje Parijs op het programma. Bovendien nemen we volgende maand ook deel aan de Vespa World Days in Kroatië en deze zomer aan de Belgian Vespa Days in Bilzen’ Het was echter de eerste keer dat de club de Ardennen aandeed, en dat smaakt blijkbaar naar meer.

‘De ontvangst in Marcourt was heel hartelijk, het glooiende, bochtige landschap nodigt uit te rijden en ik hoef niet te benadrukken dat er in de Ardennen ook op culinair vlak wel wat te beleven valt. Omdat onze kalender dit jaar goed gevuld is en het weer begin mei nog niet altijd ideaal is waren we dit jaar slechts met een kleinere groep. De aanwezigen waren er echter van overtuigd dat deze locatie, en de formule in combinatie met enkele officiële treffens, zeker potentieel biedt naar de toekomst toe.’ erkent Mommerency.