Persberichten

Vespaclub rijdt voor Oostends goed doel

maandag, 27 november, 2017

Op zaterdag 23 december rijdt voor het derde jaar op rij de Kerstrit van Vespa Club Oostende door de straten van de stad aan zee. Nieuw dit jaar is dat de Vespisten geld inzamelen voor een goed doel, het Koninklijk Werk IBIS. De actie kadert in de Warmste Week van Studio Brussel en de keuze voor de IBIS is geen toeval. "Ik speelde al langer met het idee van een charity ride-out." zegt initiatiefnemer Jean-Pierre Thas. "Toen ik het idee aanbracht bij het bestuur van Vespa Club Oostende waren ze direct enthousiast.

Vespa Club Oostende op zoek naar de geschiedenis van haar vereniging

dinsdag, 14 november, 2017

De Oostendse Vespaclub bestaat in haar huidige vorm sinds 2011. Toch was er reeds in de jaren '50 van de vorige eeuw een Vespaclub actief in Oostende.

Na heel wat speurwerk kwam het huidige bestuur terecht bij Gustaaf Beelen, een van de eerste voorzitters van de kustclub.

Hoewel Gustaaf reeds een schat van informatie over de vereniging doorgaf zijn er toch nog wat gaten in het verhaal die het hedendaagse bestuur graag opgevuld zou zien.

Vespa Club Oostende opnieuw in de prijzen op nationaal kampioenschap.

dinsdag, 7 november, 2017

In het nationaal kampioenschap van Vespa Club België vielen dit seizoen opnieuw twee leden van Vespa Club Oostende in de prijzen. In de categorie "Storico", de categorie van de oldtimer-scooters, behaalde VCO-voorzitter Manu Mommerency de derde plaats. Sandra Leenaerts behaalde in het damesklassement eveneens brons voor de kustclub.

In het Toeristisch Kampioenschap van België verzamelen de deelnemers punten afhankelijk van het type Vespa op weg van en naar officiële Vespatreffens in binnen- en buitenland.

Vespaclub opent werkjaar en kondigt treffen aan in juni 2018

woensdag, 1 november, 2017
  • Club aanvaardt opnieuw leden

• Korting voor houders European Disability Card

• Tweejaarlijks treffen "Vista Sul Mare" op 2 juni 2018

Vesparijders weer veilig thuis na 3379 kilometer.

maandag, 7 augustus, 2017
Foto vlnr: Carlos Vancraeynest, Bernard Pinsart, Lorenzo Deschaeck, Johnny Vanbillemont, Kris Vanhoucke, Bart Houwen, Luc Maenhoudt (Papa Vespa)

Vespa Club Oostende in de prijzen in Italië

zondag, 9 juli, 2017

De doortocht van Vespa Club Oostende is in de Abruzzen niet onopgemerkt voorbijgegaan. Op zaterdag 8 juli won de Gistelnaar Marc Dedulle namens de kustclub de manche “Rosciolo de Marsi” van Vespa Club Italia’s prestigieuze “Registro Storico”. Ook in het clubklassement ging VCO met de hoogste prijs lopen.

Het zeventigtal deelnemers aan het criterium moesten in een maximale tijdspanne van twee uur zestig kilometer afleggen waarbij het voor de laureaten op honderdsten van een seconde aankwam.