355 Vespa's op de strekdam

vrijdag, 1 juni, 2018

Volgende zaterdag organiseert Vespa Club Oostende (VCO) haar tweejaarlijkse Vespatreffen op het domein Duin en Zee. Niet minder dan 355 Vespisten uit zeven landen gingen in op de uitnodiging van de Vespaclub-aan-zee en registreerden zich voor het evenement. Traditioneel wordt het treffen afgesloten met een paraderit onder politiebegeleiding, maar voor deze editie kan VCO uitpakken met een wel heel unieke belevenis: een ritje op de oostelijke strekdam.

'Ons treffen heet "Vista sul Mare", wat Italiaans is voor "zicht op zee".' verklaart VCO-voorzitter Manu Mommerency. 'Voor velen is rijden aan de kust, met de Noordzee op de achtergrond, een bijzondere ervaring. Toen we onlangs de toelating binnenkregen voor een rit op de strekdam, die een uniek zicht biedt op de skyline van onze koningin der badsteden, waren we dan ook in de wolken. Zelfs voor ons, Oostendenaren, is dit een kans die je niet elke dag krijgt. We willen alle betrokken overheden en diensten dan ook van harte danken voor de welwillendheid.' aldus Mommerency.

Deelnemers aan het evenment kunnen genieten van twee bepijlde ritten van respectievelijk 60km voor de ochtend- en 55km voor de namiddagrit. Daarna verzamelen ze omstreeks 16 uur op de parking van het domein Walrave voor de apotheose: de paraderit terug naar Duin en Zee, waar afgesloten wordt met een prijsuitreiking. Wie de parade wil bewonderen stelt zich bij voorkeur op langs de Visserskaai tussen 16:15 en 16:30 uur. De oostelijke strekdam is op politiebevel niet toegankelijk voor voetgangers tussen 16 en 18:30 uur.