Avondrit VCO - OMS

Uur van vertrek:
17u00

Beste VCO en OMS verbroederde motor/vespavrienden,

De traditie van de zomeravondritten is overgewaaid van OMS, en sedert een 8-tal jaar doen we dit samen: de kleine, nederige maar o zo dappere VCO Vespistici laten dan de “grote” OMS motards zien en ervaren dat er met de wesp niet te spotten valt.
Een les in nederigheid van beide kanten misschien… maar vooral super leuk.
Vorig jaar stond een herhaling van een eerdere avondrit (juli 2015) door de bossen van Beernem op het programma… helaas, door aangekondigde hevige stormen temidden een broeierig hete zomer hebben we last minute afgelast, of beter: uitgesteld.
En inderdaad, uitgesteld is niet verloren: op 2 augustus wagen wij ons opnieuw in dezelfde bossen, waar Bakelandt lange tijd geleden terreur zaaide. Wij trekken dus ons Bakelandt pak aan en doen het hem nog eens na.

Wie vanuit Oostende vertrekt kan dat in groep doen: verzameling aan moto’s Ingelbrecht om 17u

We rijden binnendoor naar de eigenlijke startplaats van de rit in café Oud Stuivenberge (Stuivenbergstraat 40 te Oostkamp).

Wie rechtstreeks naar Oostkamp komt, houdt best rekening met grote werkzaamheden rond het station van Oostkamp. Oud Stuivenberge is daarom best bereikbaar vanuit richting Hertsberge/Beernem.

In Oud Stuivenberge hebben ze lekkere snacks (bv croques), dat is gekend. Heb je honger, verlies dan geen tijd want om 18:30u start de eigenlijke rit.

We rijden voortdurend door de zeer bosrijke streek richting Ruiselede, Ursel…. We houden halt aan de radiomasten van Ruiselede/Wingene (vlakbij domein Carpentier, de plaats waar de beruchte kasteelmoord van Wingene plaats vond).

Dat Vespisten niet welkom zijn in het radiostation… en waarom dat zo is, dat zullen een aantal onder ons nog wel weten: 4 jaar geleden kregen we immers een formele blaam van de legerleiding voor schending van het grondgebied… iets om fier op te zijn? Eigenlijk wel: staat stoer, toch?

We vroegen heel beleefd of we deze keer MET toestemming een bezoek aan het station mochten brengen… helaas, de commandant was het voorval niet vergeten! Strikt verboden terrein voor nozems op een brommer dus :-)

Dan maar elders ons heil gezocht… waar dat is verklap ik nog niet, maar het wordt net zo boeiend, zoniet nog veel boeiender… en, we worden er wel met open armen ontvangen! Kleine hint: het is eveneens militair gebied, en we kunnen er lekker wegdromen… het hoofd in de wolken.

Terug op de begane grond, veilig en wel op onze Vespa tegen zonsondergang, rijden we richting Knesselare. Het zal iedereen opvallen hoe bosrijk de omgeving nog steeds is: het is zelfs opletten geblazen voor overstekende herten!
We houden nog een laatste stop regio Sijsele…

Voor deze rit hoeft niet ingeschreven te worden. Iedereen is welkom, op voorwaarde van een stalen ros (minimum 125cc) vergezeld te zijn. Lid of geen lid, OMS of VCO (of geen van beide), toermotor of Vespa, zelfs Lambrettarijders worden niet in de gracht gereden (enkel met pek bestreken en met tomaten bekogeld).

Meer gedetailleerde info volgt nog kort voor de rit. Hou alvast een plaatsje in je zomeragenda vrij, ik beloof een super avontuur en leuke uitwisseling van motorvriendschappen tussen groot en klein… of moet het zijn tussen log en kwik… en talrijk :-) ? Oordeel zelf!

Patrick Lewyllie
Decennialang lid van zowel OMS als VCO (warm aanbevolen combinatie!)

Organisatie:
VCO