Vespa Club Oostende steunt actie Child Focus

zondag, 20 december, 2015

Een tijdje geleden startte Child Focus de actie NotFound.org. Met deze actie roepen zij websitebeheerders op een code in hun website te integreren die, wanneer de bezoeker een verkeerd adres intikt, een pagina weergeeft waarop niet enkel de boodschap “pagina niet gevonden” wordt getoond maar meteen ook een opsporingsbericht voor een vermist kind op het scherm zet. Ook Vespa Club Oostende steunt deze actie en integreerde de module in hun nieuwe website.

“Het gebeurt regelmatig dat een bezoeker een spellingsfout maakt bij het intikken van een webadres. Normaal ziet men dan een standaardpagina die terugverwijst naar het startscherm. Op onze site krijgt de bezoeker in dat geval een opsporingsbericht van een vermiste persoon te zien. Op die manier hopen wij ons steentje bij te dragen tot het slagen van de zoekacties van Child Focus.” zegt Johan Deprez, communicatieverantwoordelijke van Vespa Club Oostende

“Het is een lovenswaardig initiatief.” zegt VCO-voorzitter Manu Mommerency. “Het is werkelijk een heel simpele ingreep en mocht iedere webbeheerder dit doen zouden dit al snel enkele tienduizenden kanalen zijn waarlangs Child Focus zijn berichten kan verspreiden. Het is een goedkope maar krachtige manier om de vele vermiste kinderen onder de aandacht te brengen.”

Deprez en Mommerency roepen ook de andere Oostendse verenigingen op hun voorbeeld te volgen en het initiatief van Child Focus te steunen.

Een voorbeeld van deze pagina vindt u op www.vespacluboostende.be/404

Meer info op www.notfound.org