VCO rijdt voor het goede doel!

Het gebeurt niet vaak dat we schooien maar voor de visserswezen van "den IBIS" maken we graag een uitzondering. Op zaterdag 23 december houden we immers voor het eerst een charity ride-out ten voordele van het Koninklijk Werk IBIS. In goede VCO-traditie doen we dat met versierde Vespa's en -waarom niet?- verkleed als Kerstman of -vrouw. 

Koning Albert I stichtte IBIS in 1906 om opleiding en opvoeding te verstrekken aan weeskinderen uit de visserijsector. De doelstelling “De jongens te omringen met alle zorgen en toewijding die ze ook thuis zouden krijgen” blijft meer dan honderd jaar later even actueel. Het Koninklijk Werk IBIS, in Oostende even gekend als Lucy Loes (en dat wil al wat zeggen!), staat onder de Hoge Bescherming van ZM de Koning. 

Om wat meer ruchtbaarheid te geven aan onze actie hebben we die ook aangemeld bij de Warmste Week van Studio Brussel. Bij die actie hoort ook een verzoekplaatje. Welke schijf dat wordt beslis jij hier!

Maar genoeg reclame voor de openbare omroep, terug naar onze eigenste Kerstrit voor het goede doel...

We spreken af omstreeks 14u bij Moto's Inghelbrecht waar Marc en Martien ons een koffie of warme choco aanbieden. Van daar rijden we, via de lokalen van de Roeiclub, naar de IBIS waar we een cheque met het ingezamelde bedrag overhandigen aan de directeur. Van de IBIS gaan we Gustaaf Beelen, een van de eerste voorzitters van VCO, groeten aan zijn woning waarna we een paraderitje houden door onze Koningin der Badsteden. We houden vervolgens halt aan de Christmas Village op het Vissersplein waar we een drankje aangeboden krijgen en onze Vespa's ter bewondering van de bezoekers opstellen in de Bonenstraat/Cadzandstraat. Van de Christmas Village trekken we vervolgens naar "Winter in het Park", de Kerstmarkt in het Leopoldpark, waar we hapje en een drankje nuttigen alvorens ons huiswaarts te begeven. 

Zie je dat alles wel zitten? Schrijf je dan vandaag nog in en stort je bijdrage op de VCO-rekening. Van de 15 euro inschrijving gaan 10 eurootjes integraal naar de IBIS, voor de overige 5 euro krijg je niet alleen een hapje en een drankje, we hebben ook een exclusieve VCO-souvenir voorzien! En alsof dat nog niet genoeg is verdubbelen onze vrienden van de vzw Oostende voor Anker het opgehaalde bedrag dus jouw tien euro zijn er eigenlijk twintig waard voor de kinderen van de IBIS!

Kan je er niet bij zijn? Geen probleem, je kan ook de IBIS sponsoren zonder mee te rijden! Stort je sponsoring op de VCO-rekening (BE85 9730 6816 8806) met de vermelding "Sponsoring Kerstrit" en wij storten het bedrag volledig door aan de IBIS!

Wil je meer doen dan enkel meerijden of sponsoren? Dan kan je deze affiche afdrukken en uithangen, of delen op sociale media. En tag gerust je Vespa- en scootervrienden, op deze rit is iedereen welkom, VCO'er of niet.

Hopelijk tot op 23 december want de wezen rekenen op ons!