Vespa Club Oostende

 

 
 
 

Publicaties van het toenmalige Vespa Club Belgiƫ magazine

 

Ontstaan van VCO

Dit aan de hand van de info die we hebben ontvangen van Piaggio, dankzij de Heer Marco Manzoli. Namelijk de publicaties uit het toenmalige Vespa Club België magazine, dat zich in het huidige "Vespa Museo" in Pontedera bevindt!

 
addendum01
 
addendum02
 

 

Er is voor de eerste maal sprake van Vespa Club Oostende in het toenmalige magazine nummer 10 (maart-april 1956) van VCB, waarbij de Vespa Club Oostende in wording was.

addendum03
 

 
addendum04
 

In het nummer 11 (mei-juni 1956) werd het eerste officiële comitée voorgesteld. Met als voorzitter Dhr. Roels en secretaris Dhr. De Keyser. Het lokaal was toen in Café Rest. "La Sirene" langs de "Quai des Pécheurs 17" in "Ostende"...

 

 

Een eerste artikel over VCO werd gevonden in het nummer 12 (juli-augustus 1956). Hier werd het eerste VCO-bal mooi uit de doeken gedaan.

 
addendum05
 

 
 

In hetzelfde nummer 12 werd reeds een nieuwe melding gemaakt van samenstelling van het bestuur, waarbij er een Onder-Voorzitter bij kwam, nl Dhr. Désiré Casteleyn en eveneens ook een schatbewaarder nl. Dhr. Cortvriendt. Opmerkelijk is de wijziging van het lokaal, namelijk "Hotel de L'aviation"... in de "rue du Jardin 12" in Oostende...

addendum06
 

 

Ter gelegenheid van deze mooie en unieke Vespa Club Oostende verjaardag mogen dan ook dit schitterende VCO-65 jaar logo voorstellen.

 
addendum07