Wijnrit (onder leiding van JP Michiels)

zaterdag 11 september 2021

start om 08:30 uur
Inschrijfperiode
maandag 19 juli 2021 t/m zondag 5 september 2021
Inschrijving te annuleren tot
donderdag 2 september 2021
Vertrek aan Sportpark de Schorre
Aantal deelnemers
maximaal 25
Aantal beschikbare plaatsen

Dwars door West-Vlaanderen naar de wijngaarden in Heuvelland.

De wijnbouw in ons land kende de afgelopen jaren een sterke groei. Ook de wijnbouw in Heuvelland kent die tendens.

Rond de Kemmelberg werd voor het eerst in 1996, op een terrein op de zuidflank, de eerste 600 wijnstokken gepland door Wijngoed Monteberg.

Nu 25 jaar later zijn er in Heuvelland al een 16 tal wijngaarden.

De Vintage Heuvelland vzw groepeert 21 gepassioneerde wijnbouwers waardoor dit gebeid zich officieel wijnbouwgebied mag noemen, compleet met een BOB kwaliteitslabel: BOB Heuvellandse Wijn - erkenning van 2005 - is een van de 10 Beschermde Oorsprong Benamingen in België.

Onze rit gaat langs een paar van deze wijngaarden en naar het Wijngoed Monteberg.

Na een uiteenzetting met proeverij genieten wij van een hoevepicknick met lokale specialiteiten.

wijn

Wij vertrekken om 8u30 aan de Schorre dwars door West-Vlaanderen, volgetankt en met banden op spanning.

Inschrijven (max. 25 personen) en betaling vooraf is noodzakelijk om de nodige bestellingen te doen voor de lunch.
Kostprijs : € 5.00 (rondleiding) + € 15.00 (hoevepicknick) = € 20.00 pp

Afsluitingsdatum is 6 september.