Vespa Club Oostende

 

 
 
 

Rit 10-jaar Vernieuwd VCO en afscheidsrit "President"

donderdag 11 november 2021

 
Tijd
start om 09:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 4 oktober 2021 t/m zondag 7 november 2021
Locatie
Motorzaak Inghelbrecht
 

Donderdag 11 november : Rit 10-jaar Vernieuwd VCO en afscheidsrit "President" :

 

 

Vrijdag 11 november viert het VCO-team een speciale verjaardag!  In de analen van de clubgeschiedenis staat 11.11.11. geboekstaafd als een mijlpaal van formaat. Laten we wel wezen: het gaat om 11 november 2011.

 

Schoorvoetend namen toen enkele VCO-leden (Manu Mommerency, Patrick Lewyllie, Bernard Pinsart, Luc & An Pollet en Bart Houwen) het initiatief om de club nieuw leven in te blazen nadat de toenmalige coördinator William Rondelez de fakkel wou doorgeven.

 

De club zou voortaan een heus bestuur hebben met deze 6 personen, rekenend op hun diverse talenten.

2011-11-11-ledenvergadering-1-012-2

 

 

Deze hernieuwing heeft VCO ondertussen geen windeieren gelegd. Van een 30-tal leden toen tellen we vandaag ongeveer het zevenvoud. In die tien jaar kunnen we ondertussen een mooi palmares voorleggen, zo hielden we een BVD in 2014, werd er iedere twee jaar een Internationale Vista Sul Mare georganiseerd, en werd in de Kerstperiode Oostende aangenaam verrast met een Vespa Kerstparade voor het goede doel.  Overal was VCO goed vertegenwoordigd met veel leden op de verschillende Belgian Vespa Days, Vespa World Days, Vespa Alp Days,...  We konden onze VCO-leden een bezoek aan de Vespa-fabriek in Pontedera aanbieden, evenals de deelname aan de legendarische 'Chi viene e Chi va" treffens in de Abruzzen en de rally's in Criel...ook de zeer vele binnen-en buitenlandse treffens die we met VCO bezochten konden telkens rekenen op een grote aanwezigheid van Oostendse Vespisti!   Unieke momenten die voor altijd bijblijven. 

 

Eveneens hebben we getracht om een waardige ambassadeur te zijn voor Oostende, overal waar we kwamen waren we gekend en we konden telkens ook heelwat Vespisti naar onze Oostendse kust lokken dankzij onze mooie uitstraling en steeds mooie programma's dewelke we konden aanbieden.   Hierbij was onze samenwerking met Stad Oostende, Dienst Toerisme en Politie Oostende steeds optimaal en hulpvol!  Een mooie troef die we altijd samen hebben kunnen uitspelen.

 

Een ander aspect waarbij we altijd veel aandacht aangaven was onze medewerking met de andere Oostendse Clubs, zoals bvb OMS, waar we tot op heden nog altijd medewerkers bezorgen voor hun evenementen (lees motorwedstrijden) en onze aansluiting bij het vroegere BFOV, dat nu het BEHVA noemt.  Deze organisatie behartigd de belangen van alle Old-timer liefhebbers, heel belangrijk hierbij om het Vespa-patrimonium dat er nu is te behouden, zelfs nog te versterken!   Momenteel zijn er een kleine 60 VCO-ers aangesloten bij het BEHVA.

 

 

Toen kwamen de Covid-tijden eraan... en deze Corona-periode heeft er voor gezorgd dat we vorig jaar wat minder aan bod zijn gekomen.   Er werden toch enkele ritten georganiseerd in moeilijke omstandigheden.  Dit jaar kende eveneens een moeilijke start, maar vanaf het enigzins kon werd een programma opgemaakt.  Doch kunnen we fier terugblikken, zelfs in deze moeilijke tijden, dat er heel wat eigen ritten hebben plaats gevonden.  Dat er daarbij altijd een vaste kern VCO-rijders aanwezig was, deed veel deugd aan de inrichters!   We hopen dat binnen enkele maanden alles terug kan plaatsvinden alsof er nooit geen sprake is geweest van een Covid-19 pandemie...

 

Op 11 november 2021 kunnen we tien kaarsjes uitblazen en is het tevens mijn laatste rit dewelke ik zal rijden als "President" .  Uiteraard blijf ik VCO-lid, waar ik met veel plezier zal blijven meerijden en genieten zoals voorheen, dit (vooral wegens schouderproblemen) na een voor mij moeilijk jaar 2021.   

 

En is er nu, na 10 intensieve jaren, tijd gekomen om mijn VCO-vaandel (de echte uit 1956...) door te geven. 

13000108-10206247086791886-2119237889939336700-n

 

Ik ben heel blij en fier dat er nu een stevig VCO-team op poten staat die met veel enthousiasme de toekomst van VCO zal garanderen, wie uiteindelijk de voorzitter zal worden mag ikzelf nog niet verklappen, dit op uitdrukkelijke vraag van onze nieuwe verantwoordelijke(n)!    Maar dat ze enorm gedreven zijn dat zullen jullie reeds kunnen merken bij hun eerste activiteit die ze onder hun hoede nemen, nl. het ledenfeest van 13 november (zie verder)

 

 

 

Nu praktisch voor het dagje van 11 november heb ik een speciaal dagritje voorzien met enkele speciale momenten...

 

Voor deelname en inschrijvingen vragen we om dit via de website te doen, deelnameprijs is 6€/persoon te storten op onze VCO-rekening.  Hierbij is inbegrepen : ontbijt, apéro met hapjes, enkele verrassingsbezoeken en een afsluiter in 't Vliegpleintje met een drankje en een hapje van de bbq.   Eveneens is er voor iedere deelnemer een uniek aandenken aan deze dag!

 

De afstand die gereden zal worden is +- 60 km

 

 

  • We verzamelen vanaf 9 uur aan Motorzaak Inghelbrecht, daar worden we getrakteerd op koffie en botorkoeken door onze sponsors Marc, Martine en hun team!  

de.be/activiteiten/

  • logo-inghelbrecht-vco
  • het vertrek is voorzien omstreeks 10u

 

  • er is een stop voorzien omstreeks 11u30, hier worden alle aanwezigen getrakteerd op een aperitiefje met enkele hapjes streekprodukten20210424-130206

 

  • na deze deugdoende en ontspannende stop trekken we langs enkele superplekken doorheen Oostende, ik laat jullie voorlopig nog in het ongewisse... maar ik beloof dat het een uniek ritje zal worden met enkele unieke momenten!   Laat ons zeggen dat we een beetje de Monopoly uitgave van Oostende als inspiratie hebben gebruikt om onze route te bepalen...20211004-124004

 

  • omstreeks 14u30 is de eindstop voorzien bij Samir in 't Vliegpleintje (die enkele uren voor VCO heeft voorbehouden), onze jarenlange sponsor en steun de afgelopen jaren, waar we deze unieke dag zullen eindigen met een lekkere hap van de bbq en een drankje.tvliegpleintje

 

 

 

 

Ik wil hierbij mijn vroegere bestuursleden, waaraan ik heel wat steun en hulp kreeg , van harte te bedanken voor deze 10 onvergetelijke, intensieve maar schitterende jaren!!  Evenals een woordje van dank voor onze belangrijkste sponsors gedurende de afgelopen jaren nl. 't Vliegpleintje, Moto's Inghelbrecht en Agro Wittevrongel. 

img-0930-2

te-bewerken-manu-2

 

 

 

 

 

 

 

 

Inschrijven