Vespa Club Oostende

 

 
 
 

La Coupole

zaterdag 30 april 2022

 
Tijd
start om 09:00 uur
Locatie
Motorzaak Inghelbrecht
 

Rit naar La Coupole in Frankrijk op zaterdag 30 april 2022

 

Rit afstand ongeveer 200km heen en terug.

 

Vertrek  om 9h aan Inghelbrecht

 

Tijdens de morgen een koffiestop

 

Lunch wordt gegeten in “ FLUNCH ST OMER” vlugge bediening en goeie prijs/kwaliteit.

daarna bezoek La Coupole, tijd daarvoor 3uur ingang is 9€ voor groeps-ticket van min 15personen. Anders 10 euro.

Als je de rondleiding doet krijg je een audio hoofdtelefoon met de uitleg, deze is in de prijs inbegrepen.

Het bezoek aan het museum in NIET verplicht.

 

Terug naar huis met koffiestop

 

 

la-coupole

 

La Coupole, gelegen op 5km van Saint-Omer Frankrijk (Nord-Pas-de-Calais), is een van de meest indrukwekkende overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Door de overweldigende massaliteit, de ondergrondse plaatsing van de installaties en het lijden van de dwangarbeiders die het hebben gebouwd, vormt het een symbolische plaats van de nazi-onderdrukking.

 

Deze immense bunker, in 1943-1944 gebouwd door de Organisatie Todt, moest de lanceerbasis worden van V2-raketten tegen Londen. Deze raketten, die werden ontwikkeld in het ultrageheime centrum Peenemünde door het team van Von Braun, vormen met de Amerikaanse atoombom de meest geavanceerde wapens die zijn ontwikkeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. De V2 werden in de ondergrondse fabriek "Mittelwerk", gelegen in het centrum van Duitsland, in serie gefabriceerd door de gedeporteerden van het concentratiekamp Dora.

 

La Coupole, zwaar gebombardeerd door de Geallieerden, werd in de zomer van 1944, na de landing in Normandië verlaten. De V2’s, die vanaf september 1944 Londen en Antwerpen troffen, werden gelanceerd vanaf mobiele bases in Nederland.