Vespa Club Oostende

 

 
 
 

Picon rit

zaterdag 29 april 2023

 
Tijd
start om 09:30 uur
Inschrijfperiode
maandag 6 februari 2023 t/m vrijdag 21 april 2023
Locatie
Motorzaak Inghelbrecht
Aantal deelnemers
maximaal 35
Aantal beschikbare plaatsen
3
 

 

img-0873

 

img-0872

Picon Rit

Haast je, want straks is het helemaal verdwenen… Een buurtcafé, ingericht uit de jaren ’50 en ’60, zonder dat dit opzettelijk in vintage-stijl werd opgevat. Het ziet er gewoon al generaties lang zo uit.

Gysèle, 88 jaar jong, schenkt je een Picon uit zoals ze dat al meer dan 60 jaar lang doet. Het gaat om het café Au Saint Eloi in Houtkerkque, op een steenworp van Poperinge. Ze spreekt sappig Frans-Vlaams en is hét boegbeeld van het dorp, van de streek eigenlijk.    

Sinds de documentaire film ‘Bedankt en Merci’ komt men van heinde en verre om deze uitzonderlijke belevenis uit het verleden met een smaakvolle Picon in de hand (voor 4 euro vijftig, prijs in 2022) te ervaren. Gezien haar leeftijd, en dat is niet macaber bedoeld, wachten we best niet te lang om dit ‘totaalspectakel’ mee te maken.

Op zaterdag 29 april verzamelen we om 09.30 uur aan Motorzaak Inghelbrecht.

Op de middag rijden we naar het volkscafé De Helleketel om daar van lekkere Boerestutten (3 soorten paté, hesp, kaas en groentjes) per persoon te proeven. Prijs 10 euro.

Inschrijven verplicht. Maximum 35 personen.

 

We sluiten op Vrijdag 21 april  de inschrijvingen af omdat we vooraf met Gysèle willen afspreken hoe ze dat ziet qua opkomst (ze voorziet dan extra hulp)    

 

 

Inschrijven