Dia Vespista '21

zaterdag 20 maart 2021

ExpoTorres, Torres Vedras (Portugal)

Van zaterdag 20 tot zondag 21 maart 2021

Organisatie VC Torres Vedras & VC Portugal

Dit tweejaarlijkse evenement, het Portugese equivalent van de Belgian Vespa Days, is meer dan een treffen.

In een land waar eten en drinken deel uitmaken van het nationale erfgoed is een treffen in de eerste plaats een reden om samen aan tafel te zitten om goed te eten en drinken.

Het is een sociaal gebeuren, een verbroedering onder gelijkgezinden. Dat merk je op de Dia Vespista, die dit jaar georganiseerd wordt door VC Torres Vedras in opdracht van VC Portugal.

Er zijn een 45-tal standjes van Portugese clubs die niet enkel hun activiteiten, maar vaak ook de lokale culinaire specialiteiten voorstellen.

Er is een korte ride-out en de deelnemers krijgen een plan van de selfie-waardige bezienswaardigheden in de buurt van Torres Vedras.

Op zaterdagavond is er een galadiner dat in principe enkel toegankelijk is voor de exposerende clubs maar gezien ons bestuurslid Johan ook bestuurslid is bij de organiserende club kan het vast wel geregeld worden dat je mee aanschuift.

De toegang voor de eigenlijke Dia Vespista is gratis. Het expoterrein ligt vlak naast het busstation van Torres Vedras en is bereikbaar via een rechtstreekse busverbinding, van de maatschappij Rede Expressos, die je zonder tussenstop in 45 minuten van het busstation Sete Rios in Lissabon naar de Dia Vespista brengt.

Meer info verschijnt binnenkort op de website van VC Torres Vedras. Wie dit evenement wil bezoeken neemt contact op met Johan op zijn gekende @vespacluboostende.be-mailadres voor meer info en tips over vervoer en logies.