Vespa Club Oostende

 

 
 
 

Vespaclub en Kiwanis Oostende halen € 3.420 op voor goede doel

Geplaatst op 14-01-2020  -  Categorie: Nieuws

kerstrit-2019

 

De jaarlijkse Kerstrit van Vespa Club Oostende (VCO) bracht afgelopen zaterdag maar liefst € 3.420 op ten voordele van de vzw Lichtbaken.

De deelnemers aan de rit zorgden voor € 1.710, Kiwanis Noordzee verdubbelde dat bedrag. Manu Mommerency, voorzitter van VCO blikt tevreden terug. 'Meer dan 150 deelnemers uit het ganse land zakten af naar Oostende, een record! De sfeer was, dankzij de creativiteit van onze Vespisti, die hun Vespa's en zichzelf opnieuw op en top in Kestsfeer gestoken hadden, fantastisch en ook de weergoden waren ons goed gezind. De respons van het publiek was zeer positief, hoewel we ons wel willen verontschuldigen bij de Oostendenaars voor het korte stukje file dat we veroorzaakt hebben.' lacht Mommerency. "Ondanks de medewerking van de lokale politie, die met motards en patrouillewagens alles in goede banen leidde, is het onmogelijk met zo'n groep door een stad als de onze te rijden zonder hier en daar een opstoppinkje te veroorzaken. Maar ik ben zeker dat ons enthousiasme zo aanstekelijk werkte dat de automobilisten ons die paar minuten vertraging vergeven.'

De rit leidde de Vespa's naar goede gewoonte door de Stad aan Zee met haltes aan de Christmas Village, Winter in het Park en de Kersthappening aan het Canadaplein. Voor het tweede jaar kreeg de club de uitzonderlijke toestemming door de lichtstraat in de Adolf Buylstraat te rijden, wat voor de rijders en de toeschouwers een uitzonderlijk tafereel opleverde.

 

kerstrit-groep

© Johnny Vanbillemont